Problems....

Det lär inte bli någon tävling tidigt nästa vår i alla fall för mig. Både jag och Wilda fyller ju 13 nästa år så vi måste ju ta grönt kort! Annars får vi inte tävla.

Vi får väll ta och hitta någon bra i januari eller februari senast.

/Bella

Galoppombyten i dag!

Idag tränade jag och Zpirit lite galoppombyten med hjälpbom. Vi red på en liten åtta med en bom i mitten. Han va jätte duktig och böt hela tiden! 

Vi jobbade också lite i super samlad trav. Ska försöka lära honom piaff. Får se hur det går med de, vi är fortfarande lite snabbare än i skritt tempo. Styrketräning på schemat, får rida ut med Carro någon dag när hon kan rida igen.

Vi hade specidrott på skolan idag. Såg Coppe då, as coolt va? :P

/Bella

Jippie!

Jag såg nyss på tdb (tävlinsdatabasen) att det är jättemycket hopptävlingar i vår!! Jag har redan bestämt att jag ska vara med på chicken cup i rimbo!

Lite konstigt inlägg kanske men det var så kul att det var så mycket tävlingar!!

Såg oxå att Copiad var den enda som heter Copiad :)

/Wilda


Hoppträningen 29:e november

Zpirit va grymt duktig idag! Han vägrade inte en ända gång och va frammåt hela tiden. Förstå hur glad jag va efter träningen. Wilda satt på läktaren och fotade! Bilder kanske kommer om jag inte ser allt för konstig ut.

Första gången på ett tag man åker hem från träningen och är glad. Nästa hoppträning har jag tagit spruta precis dagen innan. Hur ska de gå?

/Bella

Dumma dator

Bilderna som jag tog idag funkade inte att få in här så dom får komma imorgon istället.. Idag gick vi en mini promenad med Copiad och Danny och Coppe var som vanligt pigg och glad! Sen fixade vi iordning lite saker och bytte coppes bandage så nu har han rött ben! Somsagt så kommer bilder imorgon. Sen gav vi dom mat och gick till ridhuset och tittade på träningen! Alla var jätteduktiga och jag blev sur för att jag inte fick vara med... Nej men lite tråkigt var det att bara titta på! Imorgon ska jag inte till Coppe. Snart kommer nog en header också!!

En bild på Coppe:


Jag och Coppe i botkyrka när vi kom 2a i LC!

/Wilda



Dagen!

Idag är det hoppträning, går i samma grupp som Wilda egentligen. Men Coppe är ju skadad. Wilda ska fota så de kanske kommer några bilder! Om det inte går för dåligt, haha.



Andra bloggaren!

Maks Zpirit
*2003
Kaspisk häst
Hingst
e. Kineton Houdini
u. Darkhorse Zamirah



Som ni sätt så är vi två som driver den här bloggen! Nu ska jag berätta lite om mig, Isabelle Broberg och hingsten Maks Zpirit.

Förra året i november började jag rida denna underbara häst. Det gick jätte dåligt att rida honom. Men vi växte tillsammans, lärde varandra hur vi skulle göra för att de ska funka och så.
Vi hoppar just nu på LD/LC nivå. Har som mål med honom att starta LB nästa vår. Men vi får se hur det går.

Zpirit är väldigt svårriden. En ponny som vill ha det mesta på sina regler. En sak vi just nu jobbar jätte mycket på är att han inte ska få de på hans regler. Just i hoppningen är jag inte tillräckligt stark för att få honom att gå helt bra. Dem senaste hoppträningarna har det gått jätte dåligt. Han har liksom ingen fart, det är åter igen för att han är slö.

Men han kan! Vi har hoppat bana på 85 cm på träningar förut, enstaka hinder på 90cm. 


Bilden är tagen för ungefär 2 månader sedan, 90 cm


Nee

Neej ! Jag får inte hoppträna idag... Men jag ska fota dom i min grupp som rider 17.30! Bilder kommer ikväll eller imorgon!

/Wilda


Hej

Hejsan! Vi är två tjejer som driver denna blogg! Jag heter Wilda Nyström och jag har en B-ponny som heter Copiad. Han är en brun valack som är född 1995, alltså en gammal gubbe! Men tro inte att han är en lugn liten gubbe som bara går där! Han är en galen gubbe! Han har hopptävlat MSV B med sin förra ägare och gått LA Dressyr! Han är en pigg ponny som är rätt stark ibland och kan lätt sticka iväg lite då och då... Men han är lätt att stanna som tur är! Just nu så har Copiad blivit sparkad av en häst som troligtvis hade brodd på sig och han har just nu bandage över hela benet. Såret var väldigt djupt , ända in till benet ;( Jag får alltså inte rida på 2 veckor.
Men Copiad är glad ändå! Jag tävlar inte så mycket just nu när det är vinter men annars tävlar jag LC / LB just nu men jag ska väl starta någon LA i vår tror jag! Copiad brukar bli kallad för Coppe för det mesta. Min familj har även en liten A-ponny som vi delar med en annan familj. Han heter Danny och är en mörkbrun/vit skäck född 2000. Just nu är Danny halt och har varit det sen i somras. Men han ser faktiskt liite mindre halt ut nu! Jag är född 1999 och har ridit på ridskola sen jag var 3 år. Då red jag på en Shettis ridskola och red mest på shettisar. Jag bor i Åkersberga precis utanför stockholm! Innan Coppe så hade jag en C-ponny som heter Trixi. Hon var ett svart sto född 1997. Vi sålde henne efter ett år med henne för att hon var inte riktigt en tävlingsponny. Senast jag red henne var för ett år sen och då bröt jag nyckelbenet... Inte världens bästa avslutning på att rida en häst kanske.. Mer om mig, mina förra ponnysar och Copiad kommer senare!

/Wilda

Bilden är på mig och Copiad ;)